Velg rett farge på veggen

Det er mange farger å velge blant når du skal male et rom, og i utgangspunktet er det jo helt opp til deg selv hvilke farger du vil ha. Men farger påvirker mennesker på ulike måter, derfor er det ikke alle farger som egner seg like godt til alle rom. Det avhenger av om du vil ha en oppfriskende følelse, en lun følelse eller en avslappende følelse i rommet.

Ro i soverommet

I soverommet bør du unngå sterke farger som gult, rødt og oransje. Maler du veggene i disse fargene, kan det bli vanskelig å sovne. Av samme årsak bør du heller ikke velge disse fargene i barnerommet. Velg heller nyanser av blått og grønt, gjerne litt duse farger. Disse fargene er mer avslappende når du skal sove.

Oppfriskende entré

Gult egner seg derimot godt i entreen, og her kan gulfargen gjerne være skarp. Dette gir en oppfriskende følelse, og lyse farger kan gjøre at rommet føles både lysere og større. Entreen bør ikke males i mørke farger, eller farger som stjeler mye lys, som grått, brunt eller mørkeblått.

Spennende kjøkken

Studier viser av blå vegger på kjøkkenet får folk til å spise mindre, så dette er kanskje ikke den rette fargen å velge i et rom som skal gi god matlyst. Velg heller rødt eller grønt, eller kanskje gult.

Lun stue

I stuen er rødt, grønt, oker, brunfarger og blått veldig fine farger, men velg de lune og varme nyansene for å skape en koselig stemning. Jordfarger er i trendbildet nå, og er gode valg til stua. Men hvis du har en liten stue, er det viktig å velge en lys farge. Ellers kan rommet virke enda mindre enn det er.

Farger på badet

Mange velger et bad i hvitt eller grått, men i år er det moderne med blågrønne nyanser på badet. Dette er en del av naturtrenden, der blått og grønt minner om hav og skog. Planter på badet er også moderne, og da er blågrønt en fin farge som står til dette.