Planter er i trendbildet

Planter, og spesielt grønne planter, er en viktig del av trendbildet. Her er det fokus på naturlighet, men også på sanseinntrykk gjennom bladverk i ulike farger og fasonger. Og ikke fortvil dersom du allerede har fylt vinduskarmene, for det er mange andre steder du kan plassere planter.

Planter i alle rom

I år skal det være grønne planter i alle rom, også på badet og soverommet. På soverommet er det fint å ha en eller to store planter stående ved sengen. Disse bidrar også til å rense luften, og gjør soverommet til en liten oase. Ettersom grønne planter er allergivennlige, kan de også plasseres på barnerommet, men sørg for at de ikke kan velte over barna mens de leker. På badet må du selvsagt sørge for at plantene har tilstrekkelig med lys.

Plantehyller og plantevegger

En plantehylle kan være stor eller liten. Har du lite plass, kan du lage en plantehylle av en enkel bokhylle. Har du en hel vegg ledig, kan du fylle den med bokhyller, og plassere planter i alle fasonger i hyllene. Dette er luksusvarianten, og gir deg en plantevegg. En enklere plantevegg kan lages ved å skru inn kroker og henge ampler på veggen.

Frittstående bokhyller med planter i kan også bli til en skillevegg i et rom. Hvis du syns det er litt mye jobb med levende planter, kan du bruke kunstige planter. Velger du store planter, trenger du ikke engang en hylle for å lage en skillevegg av planter. Dette fungerer fint som skillevegg i stua, der du kanskje vil ha ulike områder samtidig som det er kontakt mellom områdene.

Store planter gjelder

Store planter i krukker er moderne i alle rom. Du kan gjerne plante mange planter i samme krukke, og lage en plantegruppe. Er du så heldig at du har en vinterhage, har du virkelig muligheten til å leke deg med planter, og ha naturen nært deg hver dag.

Mange små blir store

Hvis du vil ha en høy planteløsning, uten å bruke store planter, kan du kjøpe en pidestall med mange etasjer og plassere grønne planter på den. Dette egner seg til skillevegg eller til midtpunkt i et rom, men kan også fylle ut et hjørne du ellers ikke bruker. En pidestall gir deg også muligheten til å bytte ut eller endre plasseringen på plantene for å skape variasjon.