Velg naturmaterialer

Naturmaterialer er alltid på moten, og velger du møbler av tre, har du noe som holder seg moderne lenge. Norske eller skandinaviske tremøbler holder høy kvalitet og er produsert av tresorter som det finnes nok av. Du må selvsagt unngå sjeldne og eksotiske trearter, som nok ikke er like miljøvennlige.

Miljøvennlig produksjon

Når møbler er laget ved bruk av bærekraftig skogbruk, er de med på å binde CO2, og det er ofte mindre bruk av kjemikalier enn ved produksjon av møbler i plast og komposittmaterialer. Velg det naturlige, så får du dessuten en stil som passer til alt.

Naturmaterialer også innen klær

Den samme regelen gjelder også for klær. Klær laget av naturmaterialer er ofte mer miljøvennlige enn plagg laget av plast eller blandingsmaterialer. Velg plagg av bomull, lin, ull og lignende, i stedet for polyester. Hos https://kidsbrandstore.no/ finner du et stort utvalg klær i naturmaterialer, som holder seg moderne lenge, og dessuten er fine. Med klær i god kvalitet fra https://kidsbrandstore.no/ får du plagg som kan brukes i mange år, slik at klærne kan gå i arv til søsken eller yngre slektninger.

Lang holdbarhet

Det er viktig å velge noe som har lang holdbarhet, både når du kjøper klær og når du skal kjøpe nye møbler. Møbler i tre, gjerne i naturfarger, er lette å kombinere med nye fargetrender innen duker og stolputer, slik at du kan oppgradere uten å bytte ut de store tingene i hjemmet. Tremøbler er også fint ute i hagen, men da må du ta vare godt på dem for å gi dem en lang levetid.

Lettere å resirkulere

I siste instans er naturmaterialer også enklere å resirkulere. Blandingsmaterialer. enten det er snakk om møbler eller klær, er langt vanskeligere å sortere og gjenbruke. De blir dermed til et mer komplisert avfallsprodukt enn de rene naturmaterialene.