Kan gensere inspirere oppussingen?

Trender kommer og går, både innen gensere til dame og innen interiør. Motebildet innen klær skifter mye raskere enn interiørmoten, og interiørdesign er ofte preget av tidløse farger. Men hvorfor ikke være litt mer vågal også på dette området?

Bruk motefarger i hjemmet

Sjekk ut fargen på årets gensere til dame og bruk disse fargene i hjemmet. Du kan male veggene i en trendfarge, for det er jo lett å male om senere, dersom du ønsker det. Er du litt mer forsiktig av deg, kan du heller kjøpe gardiner, puter, duker eller dekorasjon i årets trendfarger. Da er det litt enklere å skifte ut fargene når trendene endrer seg igjen. Det er ofte slik at motetrender endres flere ganger i året, og de færreste maler veggene mange ganger årlig.

Finn motefargene på nettbutikker

Hvis du er i tvil om hva som er sesongens motefarger, kan du gå inn på nettbutikker og sjekke hva som tilbys av farger. Du finner alltid fine gensere til dame på Nakd, og her er det lett å la seg inspirere til oppfrisking av hjemmet. En av fordelene med moteklær, er at det ofte er flere farger som er moderne samtidig. Er du litt forsiktig, kan du velge en av de mer dempede fargene, men hvis du er vågal, velger du en frisk farge. Mønstrene endrer seg også med moten, og dette er en annen måte du kan bruke moteklær som inspirasjon i hjemmet. Hvis blomster er moderne, kan du velge blomstrede gardiner, og hvis moten skifter til striper, ruter eller prikker, kan du bytte ut mønstrene i hjemmet på tilsvarende måte.

Gjenbruk tekstiler

Ikke kast gardiner og puter bare fordi fargen ikke er moderne neste sesong. Ofte kommer de samme fargene tilbake igjen etter noen sesonger. Hvis du er skikkelig lei av gardinene, men de fortsatt kan brukes, bør du levere dem til gjenbruk. Alternativt kan du sy dem om til noe annet, for eksempel klær til deg selv eller til barna. Men hvis du liker fargen, kan du gjemme gardinene i et lystett skap til fargen blir moderne igjen. Du kan selvsagt også bruke fargen selv om den ikke er siste skrik. Det viktigste er jo at du selv liker dem.