Minimalisme og luft

Årets hovedtrend er natur, men også minimalisme. Minimalisme betyr at du ikke skal overfylle rommene verken med møbler eller interiørdetaljer. Det skal være mest mulig luft og gulvplass i alle rom, for å skape et ryddig inntrykk. Dette er ikke alltid så enkelt å få til, spesielt hvis du bor trangt, men det er et par triks du kan bruke.

Gjem rotet

Den enkleste måten å skape mer luft på, er å skjule rotet. I år er det moderne med detaljer i tre, så hvorfor ikke sette opp noen nye bokhyller? De løfter ting opp fra gulvet, og du kan selvsagt lagre langt mer enn bare bøker i hyllene. Du har alltid plass til nye hyller, enten over et vindu, under en trapp eller på toppen av et skap.

Trekasser er også moderne, og dersom du velger kasser med lokk, er det lett å skjule rot. Du kan skjule kassene under et bord, under en benk eller en sofa, eller under sengen. Eller du kan sette kassene midt i rommet, legge en duk på dem og plassere en pyntegjenstand oppå. Kasser kan også legges på siden, mot hverandre, og bli til et større bord med enkel lagringsplass under.