Trender innenfor interiør

Det finnes en rekke trender innenfor interiør som kommer og går. Ofte henger man seg opp i et spesifikt tiår, som for eksempel 70-tallet.

I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på ulike ting som var svært populært på 70-tallet, men som også kan sees i mange dagligdagse hus nå for tiden.

Fargerike fliser

Hvis du ser på boligannonser vil du fort se at hus og leiligheter som er bygget på 70-tallet har svært fargerike fliser både på bad og kjøkken. Dette er noe som har blitt mer populært i det siste, men da er det ofte bare et par fliser som skiller seg ut, istedenfor at hele veggene er dekket med dem. Det som også kan ses på bad fra 70-tallet er at badekar og toalett ofte hadde helt andre farger som grønn, rosa eller brun. Dette er ikke like populært lenger, men det er noe som absolutt var populært da.

Tapeter

På 70-tallet var alt fargerikt og i svært spennende mønstre. Dette er 70-talls-tapeten et perfekt eksempel på.

Mange har opplevd at når de pusser opp huset vil de finne ulike lag med tapet på veggen sin (spesielt hvis det er et gammelt hus). Noen ender faktisk med å beholde disse tapetene.

Det er noe spesielt med en ordentlig gammel tapet. Mange liker følelsen av å ha tapet, men synes det blir for mye hvis man har hele rommet i en veldig «statement»-tapet. Heldigvis er det alternativer som brukes nå til dags der man fokuserer på å ha en statement-vegg istedenfor. Man kan for eksempel finne tapeter hos Familietapeter.no, som er inspirert av ulike tiår.

Teak

Dette er noe som har opprettholdt populariteten sin lenge. Hvis du tar deg en tur på hvilket som helst loppemarked, vil du fort innse at teakmøbler er det som blir solgt raskest og til høyest pris. Det med teak er at det ikke produseres lenger, så derfor er teak fortsatt veldig eksklusivt.

Hvis du liker interiør fra 70-tallet så er det nok teak som bidro til det. Dette er møbler som er utrolig godt designet og enkle å vedlikeholde.

Farger

Det interiørene på 70-tallet var svært flinke på var å kombinere en rekke farger i ulike mønstre. Det er ikke nødvendigvis slik at disse fargene og mønstrene i utgangspunktet passet sammen, men det ble så mye at det bare ble kult.

70-tallet hadde fokus på svært varme farger, og det er absolutt ikke alle som liker oransje og sennepsgul sammen.

I moderne hjem er det mye mer vanlig å benytte seg av hvite vegger og fargerike møbler. Dette fører til et mer nøytralt hjem.

Kanskje du skal hoppe i det og skaffe deg en litt spennende tapet? Hvorfor ikke prøve deg på det nå?