Å pusse opp selv

Nordmenn er europamestere i å pusse opp, og er utrolig glade i interiørdesign. Å ha det perfekte hjemmet er viktig for svært mange nordmenn, og mens mange setter ut arbeidet til profesjonelle håndverkere så er det også mange som synes det er morsomt å gjøre jobben selv. Det gir god mestringsfølelse, du har full kontroll over prosjektet, og du sparer selvsagt noen kroner på det.

Om du pusser opp selv er det viktig å kjøpe inn riktig materiale og verktøy, om det er treverk eller skrutrekkere så er det viktig å vite hva du trenger før du setter i gang. På denne måten sparer du både tid og penger, noe som er viktig for de aller fleste.

Å pusse opp kan bety så mangt, for mens noen ønsker å pusse opp hele huset eller leiligheten, er det andre som kun ønsker å gjøre små endringer. Det er viktig å avklare hvor stort prosjektet er før du setter i gang. Hvis du for eksempel kun skal male og legge nye lister, trenger du kun å sette av en helg. Men hvis du skal legge nye fliser på badet, må du kanskje bo på hotell eller hos venner i et par uker. Da er det greit å ha avklart dette på forhånd.

Det er selvsagt også mye du kan gjøre uten å pusse opp, som å kjøpe noen nye pyntegjenstander, eller ommøblere stua eller soverommet. Det er viktig å huske på at det er ikke alltid det skal så mye til for å få et friskt resultatet som virker nytt og moderne. Hvis du ommøblerer stua en gang i kvartalet, får du en ny stue for hver sesong – om det er vinter, vår, sommer eller høst.

Men noen ganger er det også sånn at du rett og slett må ha profesjonell hjelp, og det gjelder spesielt ved oppussing av våtrom eller når du skal gjøre endringer i det elektriske anlegget. Slike oppgaver burde du aldri gjøre selv, ikke bare kan det være farlig, men du får heller ikke dekket potensielle skader fra forsikringsselskapet. Så selv om det koster litt mer med en fagmann i øyeblikket, så er det absolutt en investering som vil lønne seg i det lange løp.

Når vi først er inne på det økonomiske, så skal vi ikke stikke under en stol at oppussing kan være et smart økonomisk trekk – og spesielt hvis du eller dere har planer om å selge. Et nylig oppusset salgsobjekt selger mye bedre enn oppussingsobjekter hvor det er mye som må gjøre av kjøper selv. Med andre ord betyr dette at du fort kan tjene penger på oppussingen, om du ønsker det. Eller du kan selvsagt pusse opp for egen trivsel også!