Vær kreativ – 4 måter å lykkes på

Alt for mange blir fanget i et typisk a4-liv med jobb og familie. Når man endelig kan sette seg ned en ettermiddag, har man ikke overskudd til å gjøre noe fornuftig. Helst skulle man vært ute og trent eller truffet venner.

Men det er kanskje fordi de ikke lenger var kreative at det ble sånn. De overlot all fantasi og tilfeldigheter til samfunnet, og ble en brikke i et mye større spill. Men om man har lyst å gå sine egne veier, så er det viktig å beholde kreativiteten.

Du er helt unik

Du har kanskje hørt det før, men fordi du verken skulle skille deg ut eller gå på kompromiss med hva alle andre egentlig mente, så gjorde du ikke noe ut av det. Dine ferdigheter innenfor maling eller håndverk lot du bare forsvinne. I motsetning til Carin Rodebjer, som startet med å lage klær fra bunn av. Nå kan hun leve det livet hun selv vil, med butikker rundt om i hele verden.

Beholde nysgjerrigheten

Vi har mange eksempler på folk som går sine egne veier. Fra å være en freestylekjører med OL-gull, hvilte ikke alpint-dronninga Kari Traa på laurbærene. I stedet tok hun tilbake sine interesser for ullplagg og vinterklær. I dag kjenner de fleste henne for nettopp kolleksjonen med luer og klær.

Hvordan kan også du lykkes med kreativiteten din?

Gå kurs

Det er ikke sikkert dine ferdigheter er ferdigutviklet. Den beste måten å lære det på, er å lære av ekspertene. Skolegang kan være uaktuelt for deg som er i fullt arbeid og har et stressende familieliv, men et nettkurs kan man både ta i blokker og i den hastigheten man selv vil.

Få tak i riktig utstyr

Når du leker med det du aller mest liker å holde på med så får du energi og selvtillit. Utstyret er svært viktig for å føle på mestring. Spiller du på en liten banjo når du skulle ha klimpret på en bassgitar, så blir det ikke like morsomt. Er du utstyrs-bevisst vil du få glede av kreativiteten din raskere.

Sett av tid i hverdagen

Selv om du aldri føler du har tid, så må du prøve å sette deg ned ved tegnebrettet minst en time hver dag. Det er flere ting du kan gjøre:

  • Fortell de rundt deg om hobbyen din
  • Bli mer effektiv i gjøremålene
  • Begynn å trene
  • Sett deg mål

Du lurer kanskje på hvordan trening kan gi deg bedre tid? Men poenget er at du får mer overskudd og klarer mer i løpet av dagen. Når du setter deg mål vil du få oversikt over dagene, ukene og månedene.

Få inspirasjon

Den beste måten å få fart på kreativiteten er å få inspirasjon. Det kan være fra andre artister, teknikker som er helt nye, gamle tradisjoner eller informasjon fra tv, radio, blader og så videre. Bruk biblioteket for å finne enda mer inspirasjon.