Ta vare på det du har

Det er veldig morsomt å pusse opp hjemme og gjøre endringer i rommene. Men det er veldig mye som kan endres uten at du trenger å kjøpe noe nytt. Gjennom å ta vare på ting og gjenbruke dem, kan du både spare penger og være miljøvennlig. Ofte er det smart å satse på tremøbler når du først går til innkjøp av møbler. De gir deg utallige muligheter gjennom at de kan males og lakkes og endres flere ganger gjennom livet sitt. Du kan også endre trestoler ved å bruke puter til å endre stemningen i rommet.

Sats på kvalitetsmøbler

Det sier seg selv at kvalitetsmøbler har lengre holdbarhet enn billigmøbler. Kvalitetsmøbler kan vare i mange tiår, og tidløst design er det beste. Tremøbler er mer tidløse enn stofftrukne møbler, men husk at stoffmøbler også kan trekkes om, så det er ingen grunn til å kaste dem eller bytte dem ut dersom du blir lei av dem. Er du riktig heldig, får du kanskje arve møbler etter slektninger, og de er virkelig verdt å satse på og ta vare på.

Tremøbler krever vedlikehold og stell, men hvis du pleier dem godt, forlenger du livet deres. Du kommer langt med rengjøringsmiddel, olje og møbelvoks. Det er også viktig å ha en god innboforsikring, for det er selvsagt kostbart å erstatte møbler dersom de blir skadet eller ødelagt. Innboforsikring er en av de viktigste forsikringene du har, i tillegg til selve boligforsikringen. En vanlig boligforsikring dekker ikke tap og skader på innbo, så sørg for at du har forsikringen i orden.

Dekorer med sjablonger

En annen måte å endre interiøret er gjennom å dekorere møbler og vegger. Før i tiden var det vanlig å dekorere møbler med rosemaling. Men du trenger ikke å lære deg rosemaling for å pynte møblene med motiv. Du kan kjøpe sjablonger og male mønster på stoler, skap, dører, bord og vegger. Her er det virkelig bare å bruke fantasien. Barna kommer til å elske dyr og blomster på veggene. Kanskje du kan male et helt eventyrlandskap på barnerommet. Tall og bokstaver på veggen kan hjelpe barna med å lære å lese og regne. Fordelen med å male på veggene, er at du enkelt kan male om rommet når barna vokser fra eventyrveggen. Da kan du lage et stilig tenåringsrom eller voksenrom når barna flytter.

Små endringer skaper stemning

Du kan også vurdere om du i det hele tatt trenger å pusse opp. Noen ganger kommer du langt med nye gardiner, duker og gardiner. Kanskje du kan kjøpe inn et par gulvtepper og stolputer. Alt dette er med på å endre fargene og stemningen i et rom. Ved å bytte ut dekordetaljer kan du også endre rommet raskt, etter årstider og høytider, alt for en rimelig penge.