Oppgradering av redet

Koronapandemien og all tiden folk bruker hjemme, har ført til en økt interesse for interiørdesign og oppussing. Mange har kanskje hatt behov for å skape trygghet og velvære, når det meste av fritiden blir tilbrakt hjemme. For andre handler det om praktiske ting, for ekempel å skape et praktisk og velfungerede hjemmekontor. I starten var hjemmekontor kanske både uvant og ineffektivt, men mange har oppdaget at de liker denne måten å arbeide på. Derfor har det blitt populært å bruke tid og penger på å få hjemmekontoret ekstra fint.

Fokus på kos og velvære

Kos og velvære er to nøkkelbegrep når du skal bruke tiden hjemme. Når alt annet har stengt ned, og du må være hjemme mer enn vanlig, er den gode stemningen viktig. Det handler kanskje også om å ha noe å gjøre, for mange av de som har pusset opp under pandemien har gjort jobben selv. Hus og hage er blant de tingene vi har brukt mest penger på siden pandemien startet. Gode møbler er naturligvis viktig, og det å pusse opp kan gjøre at hjemmet blir til et koseligere sted å være.

Små og store prosjekter

Koronapandemien har kanskje ikke vært tiden for å leie inn folk til å pusse opp huset, derfor har mange store prosjekter blitt satt på vent. Men hvis du liker å gjøre ting selv, er det mye som kan ordnes uten hjelp. Du kan få en rekke tips til oppussing på nettet, og både maling, tapetsering, ommøbelring og snekring kan gjøres selv. Bare husk å snakke med naboene før du setter i gang med store utbygginsprosjekter i hjemmet eller i hagen. For en annen trend under koronapandemien er at det har blitt langt flere nabokrangler, som ofte skyldes at folk setter i gang store prosjekter som naboene ikke liker. Det er derfor en fordel å snakke med naboene før du gjør store ombygginger. Små endringer i huset er derimot greit, enten du vil male veggene, kjøpe nye ryetepper eller bytte ut møblene. Det er ikke alltid du må slå ned vegger og bruke tusenvis av kroner for å gjøre hjemmet litt finere.

Trender for 2021

Interiørtrendene for 2021 fokuserer på nettopp å skape ro og kos i hjemmet. Naturlige elementer er en trend, sammen med farger fra 70-tallet. Smaragdgrønn og sennepsgul er blant de populære fargene. Blått er fortsatt moderne, men nyansene blir lysere. I tillegg kommer fargerikt tapet tilbake, men trenden fokuserer også på at hjemmet skal være personlig. Det er du som skal trives der, og hjemmet skal gjenspeile hvem du er. En annen trend er å dele inn hjemmet i soner, med ulike soner for jobb, komfort og trening. Dette henger sammen med bruken av hjemmekontor, og behovet for å skape en egen sone til å jobbe. Trenden med å puss opp hjemme kommer nok også til å fortsette så lenge pandemien pågår, og selv om du ikke planlegger å gjøre store endringer, er det alltid fint å kjøpe tepper eller puter i nye trendfarger, bare for å friske opp litt ekstra hjemme.