Materialer som gjelder for høsten 2018

Skal du bytte ut møblene, er det naturmaterialer som gjelder nå. Tre og trefarger går igjen som motefarge på veggen, og tregulv er veldig aktuelt. Derfor er det nok ikke overraskende at tremøbler også er moderne. Stoler i norsk treverk, gjerne med tradisjonelt design, vises fram på mange trendmesser.

Nordisk enkelhet

Det enkle, nordiske er tilbake for fullt, men også andre trematerialer som bambus og kork. Bærekraft er et annet ord som går igjen, og da er tre et viktig material. Møblene skal også være relativt enkle, uten avanserte utskjæringer og mønster. Rene linjer gjelder, og treverket skal være synlig, uten å dekkes av maling. Blank eller matt beis kan selvsagt brukes til å beskytte treverket, men velg lyse, naturlige farger. Velger du et spisebord og spisestoler i tre.

Kvalitetsmøbler

Nå skal møblene også være solide og holdbare. Tre, stein, lin, lær, keramikk og betong er noen stikkord, og for å myke opp det litt harde inntrykket, benyttes materialer som velur og fløyel. Naturstein og bord med steinplate er noen elementer som dukker opp, og skinnstoler og skinnsofaer er også tilbake.

Det tradisjonelle gjelder, så finn gjerne fram gamle møbler, eller sjekk om du finner brukte møbler på et gjenbrukstorg. En fordel med trehvite stoler, er at de både er holdbare, og lette å male dersom motebildet endres, og andre farger kommer inn.

Ting du kan gjøre selv

Dersom du er nevedyktig, kan du lage en benk selv, enten ved å bruke tre, eller to trekubber med en steinhelle oppå. Her gjelder det å lage møbler som er mest mulig naturlige, altså ikke altfor bearbeidet. Rette vinkler er ikke nødvendig, så du kan gjerne bruke en trestamme som er saget på langs, uten at kantene er høvlet. En stor stubbe egner seg også som et enkelt sidebord eller som pidestall for blomster.

Fat og boller i tre er også moderne, og dette er noe du kanskje kan finne på et gjenbrukstorg, eller som du kan lage selv. Og selvsagt skal også bokhyller være i tre, og dem kan du enten kjøpe ferdig eller snekre selv. Trekasser er et annet spennende element, som brukes både til lagring og til litt røffe hyller. En annen røff ting som gjelder, er blomsterpotter i betong eller sement, og disse kan du faktisk lage selv.