Høstens farger 2018

Trendfarger endrer seg, både innen moteindustrien og innen interiør. Interiørfargene har en tendens til å være mer nøytrale enn motefargene, og holder seg gjerne over mange år, så du trenger ikke å male veggene hver sesong. Og du trenger heller ikke å velge trendfargene på veggen, du kan friske opp interiøret med trendfarger på puter, gardiner, duker og tepper.

Jordfarger er inn

I høst er jordfarger inne for fullt, med nyanser som brunt, beige, terrakotta og oker. Det finnes flere nyanser av brunt, og hvis du syns brunt stjeler litt for mye lys, og gjør rommet mørkt, bør du gå for de rødlige terrakottafargene, eller gulaktig oker.

Brunt passer ikke i alle rom og alle boliger. Hvis du har små rom, vil brunt ofte blir for mørkt, mens brunt passer fint i et stort rom, der det gjerne er mange møbler i tre eller skinn. Men det er viktig å friske opp bruntoner med andre farger, gjerne grønt, for å holde deg til årets naturtrend.

Grått og blått

Andre farger som er i vinden i høst, er grått og blått. Men da er det snakk om grålige nyanser av blått, ikke skarpe blåfarger. Grått i alle nyanser passer til mange hjem, og her kan du velge både lyse og mørke toner. Men grått er egentlig ikke en ekte farge, og kan derfor føles litt livløs, så her er det ekstra viktig å friske opp med detaljer i skarpe farger, for å skape liv i hjemmet.

Myke nyanser

Uansett hvilken farge du velger, er det de myke nyansene som gjelder. Mykt rødt, gult og blått, som gjerne er matt. Høyblank maling er ikke moderne akkurat nå, men metalliske farger er fortsatt en del av trendbildet. Bronse og gull passer fint til de brune fargene, men sølv er også på full fart inn, og vil kanskje erstatte gull i løpet av vinteren.

Metalliske farger passer best til detaljer, som glittertråder i gardiner og puter, samt metallgjenstander som dekorasjon. Grått er også en moderne farge på vaser, krukker og blomsterpotter.

Møbelfarger 2018

Møblene skal også ha naturfarger nå, som brunt, trefarget og grått, og tregulv er veldig moderne. Men hvis du både skal ha brune vegger, brunt tregulv og brune møbler, kan det bli litt mye brunt. Du må i hvert fall passe på å bruke mange nyanser av brunt, ellers blir det veldig ensformig. Derfor må du alltid se på helheten, altså kombinasjonen av veggens farge og fargene på møblene dine. Dette er mye viktigere enn å følge trenden, for det er jo helhetsinntrykket som teller, og som skaper det perfekte hjemmet for nettopp deg. Og er det noe som virkelig er moderne nå, så er det å gjøre hjemmet personlig. Det gjelder også i valget av veggfarger.