Mønster som gjelder i 2018-2019

Høsten 2018 preges av mønster, ikke bare på klær men også i hjemmet. Det er naturinspirerte mønster som gjelder, i tillegg til etniske og grafiske mønster. Men ikke bland disse tre elementene i samme rom. Velg enten naturmønster, etniske eller grafiske mønster i et rom, så kan du heller velge ulike temaer i ulike rom.

Naturmønster

Naturmønster inkluderer blomster, blader, trær og fugler, samt jungelmønster. Og disse mønstrene finner du på alt fra tapet til gardiner, puter, duker, gulvtepper og møbler. Grønt og brunt er viktige farger vinteren 2018-2019, og grønne og brune farger fra blader og tremønster passer fint inn i dette bildet. Blomstermønster frisker opp det hele med klare farger.

Det er selvsagt opp til deg om du vil blande mange mønstre, men som hovedregel kan mange mønster i samme rom bli litt kaotisk. Du kan velge ett hovedmønster, enten på gardinene eller putene. Andre innredningsdetaljer kan være i ensfargede nyanser av grønt, for å passe inn i naturbildet.

Etniske mønster

 

De etniske mønstrene i sesongen er enten i svart-hvitt eller i jordfarger som oker og terrakotta. Årets etniske mønster er litt hardere i kantene, altså mer firkantet enn avrundet. Det samme gjelder for de grafiske mønstrene. Derfor passer det ikke å blande dem med mer livlige naturmønster, så hold deg til enten eller.

Grafiske og etniske mønster går også igjen på tallerkener og blomsterkrukker, så dette kan være et fint mønstervalg til kjøkkenet eller spisestua, mens naturmønstrene kan egne seg bedre til stua, der stemningen gjerne skal være litt mer avslappet. Men samtidig er personlig stil en viktig trend, så det er helt opp til deg å velge interiørstilen du er komfortabel med.

Sitater er helt ut som veggdekor, mens bilder og malerier er moderne igjen. Og bildene skal gjerne vise natur, for å holde seg til det naturbaserte hovedtemaet som gjelder denne sesongen.