Bruk sterke farger

Selv om det er jordfarger og dempede nyanser som gjelder, kan du likevel velge sterke farger. Du kan velge en sterk farge på veggene, men slike farger passer aller best til detaljene i et rom. Ved å bruke sterke farger på detaljer, er det også enkelt å bytte ut fargene etter sesong og trender. Og hvis veggene har en ganske nøytral farge, blir det ingen kollisjon mellom fargene.

Årets kontrastfarger

Kontrastfargene som er moderne høsten og vinteren 2018-2019 er lilla, rødt og gult. Lilla passer fint til jordfarger og brunt, mens de røde fargene finnes igjen i terrakotta og oker, som er moderne på veggene. Grønt er også en motefarge, sammen med blått. Disse fargene er naturfarger, men skal du bruke dem som kontrastfarger, kan du velge lyse nyanser som mint eller akvamarin.

Kontrastfylte detaljer

Bruk kontrastfargene på detaljer, som puter, gardiner, og tepper, samt kopper og krukker. Velg gjerne servise i sterke farger, som frisker opp på spisebordet. Lysegrønt og lyseblått passer fint sammen, men du kan også kombinere rødt og gult eller gult og grønt. Velger du lilla, er det finest å bruke ulike nyanser av lilla, uten å blande inn for mange andre farger. Vil du ha en annen farge i tillegg, kan du velge grønt eller blått, men her gjelder det å finne nyanser som passer sammen, ettersom ikke alle nyanser av lilla passer til grønt og blått.

Lett å endre

Kontrastfargede detaljer kan byttes ut etter årstid og trend. Dersom du velger sterke farger på veggene, er det langt vanskeligere å bytte dem ut når trenden endres. Ved å bytte ut puter, gardiner og duker med nye farger, kan du endre rommets karakter på en rask og enkel måte, for eksempel ved høytider eller når en ny årstid kommer.